Contact

Wilt u contact opnemen met het migratiemuseum? Iets vragen of delen?
Neem dan contact met ons op via e-mail of Facebook. Maar natuurlijk heten wij u ook van harte welkom in het museum.

Maanplein 52, 6412AZ, Heerlen
info@migratiemuseumheerlen.nl
www.facebook.com/migratiemuseumheerlen

Wij zijn tot en met 30 mei geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 – 18:00 uur.

Entree is gratis

#nietbangzijn          #migratiemuseumheerlen

Bereikbaarheid

Of u nu te voet, per auto of met het openbaar vervoer het museum wenst te bezoeken, de ligging en de bereikbaarheid is in principe erg goed. Wel treft u in en rondom het Maankwartier veel werkzaamheden aan. Hierdoor kan het zijn dat bijvoorbeeld de trappen tijdelijk zijn afgesloten.

Te voet kunt u van het centrum van Heerlen, vanaf het Royal Theater, de gele routeborden naar het maanplein volgen. Deze route is echter niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Hen adviseren wij om via de ingang van de jumbo (Spoorsingel 81, Heerlen) de lift te nemen naar de 1e etage. Deze komt uit op het Maanplein. 

LET OP: De verbinding tussen het Maanplein en het Spoorplein is sinds begin april tijdelijk afgesloten. Om van en naar het Spoorplein te gaan, maakt u nu gebruik van de nieuwe trap tussen de Jumbo en de Hoppenhof. Om bij het Migratiemuseum te komen, moet u voorlopig dus iets omlopen. Als de liften zijn goedgekeurd, zijn ze snel actief!

Komt u met de auto dan adviseren wij om gebruik te maken van de parkeerplaats onder het migratiemuseum. U kunt dan het beste navigeren naar het adres Spoorsingel 63, 6412 AA, Heerlen. Hier bevindt zich de parkeergarage. Vanaf de verdieping -1 kunt u de lift nemen naar de 1e etage.  Deze komt uit op het Maanplein.

Op het Maanplein aangekomen ziet u de Heliostaat. Direct links van de Heliostaat is het Migratiemuseum.

Het Migratiemuseum bevindt zich in een ruw, industrieel casco pand zonder verwarming of andere sanitaire voorzieningen. De ruwheid van de ruimte en de oneven vloer sluit naadloos aan op de tentoonstelling, maar vraagt wel wat extra voorzichtigheid van de bezoekers.

Maak uw beleving compleet en combineer uw bezoek met een bezoek aan het Mijnmuseum. Dit ligt ongeveer op 7 minuten loopafstand van het Migratiemuseum. Hier kunt u tevens gebruik maken van de sanitaire voorzieningen.